Hvornår kan du få gode resultater ud af en business-coach?

Det er især givende at have en business coach på sidelinjen, hvis du:

– næsten altid har for travlt og ønsker at få en bedre struktur og overblik i hverdagen, så du faktisk når det, du sætter dig for – uden at føle dig 5 skridt bagud og skulle arbejde, når du har fri.

– hvis du har svært ved at finde ud af, hvordan du skal udvikle din virksomhed eller dit arbejdsliv og savner sparring omkring dine overvejelser og beslutninger.

– har noget personligt, der spænder ben for dig og fylder for meget i arbejdslivet som f.eks. perfektionisme, frygten for at fejle, at du kommer til at please andre for meget, bange for at andre bliver vrede på dig, stress eller frygten for at blive stresset igen, osv.

– er frustreret over, at der aldrig er tid til at videreudvikle din forretning.

Du ved måske alt om Facebook-annoncer og nyhedsbrev. Du ved godt, hvordan du sælger dine produkter og ydelser. Du mangler med andre ord ikke konkrete redskaber og værktøjer.

Men der er noget, der kunne blive bedre. Meget bedre.

Måske trives du ikke så godt i dit arbejdsliv – selvom du brænder for det, du laver. Men du er ikke rigtig glad. Og du drømmer om at skabe en forandring i dit arbejdsliv eller i måde, du driver virksomhed på.

I de situationer kan en business coach hjælpe dig med at få løst dine udfordringer og skabe de resultater og forandringer, du ønsker i dit arbejdsliv og din virksomhed.

Det kan du både bruge en business-coach og en business-mentor til.

Men hvad er forskellen egentlig på en business-coach og en business-mentor?

De to titler minder meget om hinanden. Jeg er uddannet kognitiv coach og har en 5-årig kandidatgrad i international business fra Copenhagen Business School fra 2006. Jeg bruger både titlen business-coach og business mentor i mit daglige virke.

Den store forskel er:

EN BUSINESS MENTOR er en, der har gået vejen selv og derfor har en masse erfaring med det, man som mentee (den, der opsøger en mentor) søger hjælp til. Det kan eksempelvis være en nyansat leder, der får en mere erfaren leder som mentor. Eller en selvstændig erhvervsdrivende, der søger hjælp hos en mere erfaren selvstændig.

Hos en mentor kan man forvente at få rådgivning, der er baseret på mentorens egen erfaring og faglige viden. En mentor videregiver læring fra det, de selv har været igennem og fortæller om, hvordan de har tacklet udfordringer på deres vej.

Dette kan være meget værdifuldt for modtageren, men det kan også være mangelfuldt, da det ikke er personligt tilpasset den individuelle situation. En mentor formidler en løsning til dig, men er det altid den rigtige?

 

EN BUSINESS-COACH derimod stiller dig alle de rigtige spørgsmål, så du selv kan finde frem til de rigtige svar for dig. En session hos en business coach er derfor mere en procesfaciliteret samtale end en rådgivende samtale.

Coaching kender man også fra trænings- og sportsverdenen. En coach hjælper andre med at forbedre og strække sig mere, end de troede, de kunne. At løfte mere, at løbe hurtigere, at blive den ene procent bedre. Man får hjælp af coachen til at nå sine mål. Det er nemlig ofte nemmere, når man har en på sidelinjen, der støtter og udfordrer en.

En business coach behøver ikke have specifik erfaring og viden indenfor dit fagområde for at kunne coache dig. For man rådgiver ikke. Coachen hjælper med at styrke motivationen til at handle på det, du drømmer om, og identificere den (skjulte) frygt, der måske spænder ben.

Sammen finder vi ud af, hvilke handleplaner der skal til for at at komme i mål med drømmene og overkomme udfordringerne på vejen.

business-coaching

Begge roller har hver deres fordele

Det er derfor, jeg har valgt at bruge både business-coaching og business mentoring, når jeg hjælper selvstændige med at udvikle virksomheden og få et arbejdsliv, de er glade for og trives i.

Jeg elsker nemlig at facilitere den proces, hvor mennesker finder deres egen vej. Og ofte har de brug for en, der kan guide dem i netop den process. Det vil jeg som business coach gerne hjælpe dig med at opdage. For på den måde får du de svar og løsninger, der passer bedst til dig og din virksomhed, i stedet for at jeg overvælder dig med løsninger, som jeg selv eller andre selvstændige har brugt – men som ikke nødvendigvis er de rigtige for dig.

 

Hvad kan jeg hjælpe dig med som business coach?

Jeg kan hjælpe dig med at blive glad for at drive din virksomhed, så det føles sjovt og meningsfuldt at gå på arbejde (igen). Selvfølgelig vil du gerne tjene gode penge, men det er ikke alt. Grundlæggende hjælper jeg selvstændige med at finde ud af, hvordan de designer og strukturerer deres arbejdsliv og virksomhed, så de realiserer de resultater, de ønsker, og får den frihed og fleksibilitet, de ønsker i livet. 

Jeg hjælper også virksomhedsejere, der føler, der er noget personligt, der spænder ben for dem. Det kan være, du er bange for konflikter med kunder, gerne vil please alle og strækker dig for langt og giver for meget. Eller hvis du oplever stresssymptomer eller være træt af perfektionisme. Som business coach kan jeg hjælpe med at forandre nogle af de mønstre, så du trives og ikke bliver bremset eller overvældet af de uhensigtsmæssige adfærdsmønstre.

Vil du gerne:

 • finde ud af, hvad problemet dybest set handler om?
 • klargøre hvad du egentlig drømmer om i forhold til din virksomhed?
 • gøre arbejdsprocesser lettere og hurtigere?
 • få frigivet mere tid til at holde fri eller udvikle virksomheden?
 • holde bedre fokus og prioritere bedre?
 • få mere arbejdsglæde?
 • føle mening ved de opgaver og kunder, du har?
 • få hjælp til en bedre struktur af hverdagen?

Her kan du se, hvordan jeg hjælper med at realisere dine næste drømme >

 

Det er som at have en personlig ‘træner’ i forhold til at drive virksomhed og være selvstændig.

Du har selv langt de fleste kompetencer og den faglige viden, du skal bruge – og jeg hjælper dig med at nå dine mål nemmere og hurtigere, end hvis du gjorde det alene.

Business coach

Grunden til, at jeg kalder det businesscoaching og ikke bare generel coaching er, at jeg har mange års erfaring med at coache netop virksomhedsejere med fokus på de forretningsmæssige og personlige udfordringer relateret til at drive virksomhed. Business-delen udspringer af, at jeg har arbejdet som forretningsudvikler og direktionsassistent i internationale virksomheder, før jeg startede min egen virksomhed.

Det her er min 3. virksomhed. Jeg startede den i 2013, så jeg har også solid erfaring med, hvordan det er at have egen virksomhed.

Men det gode liv som selvstændig handler ikke kun om din virksomhed, men også om at få balance i livet – mellem at arbejde, udvikle, servicere kunder og have plads til at leve livet ved siden af.

Hvis man først har en god virksomhed, der kører godt, så er den næste udfordring ofte, hvordan du får balance i det hele og ikke enten udskyder udviklingen eller brænder dig selv ud på grund af travlhed. Det er det ikke værd, for det er jo ikke derfor, vi tog springet til at starte egen virksomhed i sin tid.

Det er grunden til, at jeg arbejder med mennesker fra et 360 graders perspektiv. Nogle af vores udfordringer med at drive virksomhed kan ikke afhjælpes ved kun at tale om virksomheden, men kan også handle om de mere personlige udfordringer, som ejeren har.

 

 

Hvilke resultater kan du forvente af businesscoaching?

“Min mission er at hjælpe dig med at blive glad for at drive din virksomhed, lykkes med dine drømme og få et arbejdsliv, du trives i.”

Det er hele essensen i mit arbejde. Vores arbejdsliv har det med at fylde meget i vores bevidsthed, også når vi har fri. Derfor synes jeg, det skal være sjovt at gå på arbejde, når vi nu bruger så meget af vores tid og energi på det. Uanset om det føles godt eller skidt, fylder det jo lige meget i bevidstheden og tidsmæssigt.

Her kan du læse, hvad andre selvstændige virksomhedsejere har fået ud af deres businesscoaching-forløb hos mig:

“Jeg har fået mere tro på mig selv, og hvad jeg kan.

Jeg opsøgte Anne Pernille, fordi jeg havde brug for hjælp til at skabe struktur, overblik og få selvtillid.

Jeg har fået et kæmpe boost både kreativt og professionelt efter mit forløb med Anne Pernille. Der er både mere ro på og mere fokus.

I forløbet har jeg fået værktøjer til at strukturere min tid, overblik over hvad der skal prioriteres hvornår og mere rum for eksperimentering. Og jeg har fået mere tro på mig selv, og hvad jeg kan.

Anne Pernille er professionel og hjælpsom, og giver håndgribelige råd til hvordan man kan løse de udfordringer man står foran.“

Hege Karoliussen

Fotograf og illustrator, The Happiness Detective

“Jeg har allerede tjent min investering hjem mindst 3 gange, for min omsætning er allerede steget med omkring 50%

Anne Pernille er ligefrem og ikke bange for at sige, hvad der skal ændres – men på en behagelig måde, så man føler sig mødt. Hun er velforberedt og har givet mig mange guldkorn og anvisninger, jeg kunne gå lige hjem og implementere. Og det har givet klare resultater.“

Birgitte Sølvstein

Aut. Psykolog, www.soelvstein.dk

“Jeg har fået glæden tilbage i min hverdag som virksomhedsejer.

Anne Pernille har fra starten set på mig og mit firma med stor omsorg og professionalisme. Hun har været indlevende, lyttende, og vi har sammen lagt planer, der er blevet ført ud i livet – de var realistiske i forhold til hvor, jeg var og hvor meget tid, jeg havde og så videre.

Jeg har fået glæden tilbage i min hverdag som virksomhedsejer – jeg har fået belyst min process, mine udfordringer og min hverdag samt fundet ud af, hvordan jeg i hverdagen får tanket mig selv og min kreativitet op.”

Tine Mouritsen

Arkitekt og designer, Tine Mouritsen ApS

Du kan bo hvor som helst i Danmark (eller verden) og have mig som din business-coach online

Hvordan foregår det?

Jeg tilbyder primært business-coaching online, så hvis bare vi kan få tidsforskellen til at gå op, så kan du have mig på sidelinjen, uanset hvor i verden du opholder dig.

Som business coach hjælper jeg dig med at finde ud af, hvilke handlinger og skridt der skal til for, at du lykkes lettere og hurtigere, end hvis du skulle finde ud af det på egen hånd. En session kan derfor i starten handle om at udfolde og undersøge hele problematikken for at kunne finde frem til de rigtige løsninger for dig og din virksomhed.

Det foregår sådan, at jeg stiller dig spørgsmål, der hjælper dig med at blive afklaret og finde ind til svarene på, hvorfor du har de udfordringer, du har, og især hvordan du kommer videre herfra. Sammen finder vi ud af, hvad der konkret skal til for at få dig til at handle på og lykkes med det, du gerne vil – og få et arbejdsliv, du elsker at stå op til hver dag.

Vi starter et businesscoaching-forløb med at blive enige om, hvad målene er for dit forløb:

 • Hvad er det, du gerne vil opnå?
 • Hvilken forandring vil du gerne have?
 • Hvad skal være anderledes, end det er nu?

Efter hver businesscoachingsession lægger vi en plan for, hvad du helt konkret kan gøre til næste gang, så du rykker på det, du gerne vil, fra gang til gang. Det kan både være på det personlige plan, du kan arbejde med noget – og det kan være nogle konkrete ting, du vil ændre på eller udvikle i din virksomhed.

 

Overvejer du at få en business coach?

Hvis du overvejer at få hjælp fra en business-coach til professionel sparring omkring udviklingen af din virksomhed, at få overblik og struktur i din arbejdsuge og skabe et arbejdsliv, du glæder dig til at stå op til hver dag – så lad os tage en snak. Jeg starter altid med en gratis afklarende samtale, så både du og jeg kan finde ud af, om vi er det rigtige match til at løse dine udfordringer.

Du kan læse om de personlige sparringsforløb med business-coaching her >

Det starter altid med en fortrolig og uforpligtende snak om, hvad du har brug for, og hvordan jeg kan hjælpe dig. Du kan booke tid til en matchsamtale i kalenderen HER.

De bedste hilsner fra

business-coach