Har du overvejet, om du stresser rundt i dit eget liv dag efter dag med ALT for mange opgaver på din egen to-do-liste eller alt for mange krav fra andre, du skal tage dig af? Så vil jeg gerne dele denne korte historie med dig og en metode til at få det, du ønsker, i dit liv:

“Jeg forholder mig roligt i skyggen midt på dagen. Der er så varmt med de cirka 40 graders stegende hed sol. Vi har heldigvis pause midt på dagen, men vi laver ikke noget specielt. Det kan man jo ikke i den varme.

For at komme på internettet skal vi køre 1 time på bumlede veje efter arbejdstid, for vi har ingen internet-dækning på Masanga Hospital, hvor jeg arbejder frivilligt for tiden.

Desuden slukkes elektriciteten kl. 19 om aftenen, så derefter er der ligesom lukket for strøm-krævende aktiviteter (TV, computer, osv). Og endeligt slukkes al lyset kl. 22. Og så er der bare …. bælgravende mørkt natten igennem.

Jeg har en pandelampe, som jeg kan læse med om aftenen, når lyset er slukket. Men jeg må gemme mig under moskito-nettene i sengen for at kunne have den tændt. Udenfor moskito-nettet hamrer myg og fluer ind i hovedet af mig hele tiden, fordi de søger lyset i mørket, og det er virkeligt irriterende.

Marie Børresen på Masanga Hospital, Sierra Leone

I modsætning til i Danmark er der ikke frit valg på alle hylder til at lave lige det, man kommer forbi på farten, havde glemt, andre har brug for eller man kom i tanke om, og slet ikke lige, når man vil.

Jeg har lært at indrette mig efter, at der er begrænset adgang til meget, og at varmen ikke tillader os at løbe efter et hav af aktiviteter hele tiden. Det er enormt befriende, og jeg har svært ved at geare op og komme tilbage på det travle spor efter, jeg er kommet hjem til Danmark. For hvorfor skal vi egentlig have så travlt og løbe så stærkt hele tiden?”

Jeg fristes personligt til at sige, at årsagen til, at mange af os har så travlt hele tiden, er fordi vi KAN. Ikke fordi vi egentlig SKAL, men fordi vi ganske enkelt KAN. Det virker som om vi har glemt, at vi har et valg. Det vender jeg tilbage til lige om lidt.

Historien hørte jeg fra Marie Børresen, som kom hjem i august 2013 efter ½ år i Sierra Leone, Afrika, hvor hun var ansat på frivillig basis som fysioterapeut på Masanga Hospital. Beretningen fik mig endnu engang til at tænke over, hvordan jeg og andre vælger at leve vores liv. Og det er egentligt ikke så underligt at mange bukker under for stress eller lidt sluk-ørede erkender at livet suser forbi, som en Porsche med speederen i bund på de tyske motorveje – eller måske mere som en uberegnelig, halvrusten 15 år gammel stationcar, der sansynligvis snart skriger på servicetjek og et hav af reparationer.

Jeg har selv ofte undret mig (og slået mig selv i hovedet) over, at jeg ikke “når mere end jeg gør”, og at dagene ofte føles forunderligt korte. Indtil for ½ år siden følte jeg ofte, at ugerne og månederne bare blev til år, uden at jeg egentlig nåede det, jeg drømte om. Tiden gik bare med… noget andet. Nogle gange var jeg decideret i tvivl om, hvad jeg egentlig havde fået tiden til at gå med. Det eneste, jeg med sikkerhed vidste var, at jeg havde haft forbandet travlt – igen. Hvilket jeg faktisk havde hele tiden. Og den historie hører jeg både privat og som coach fra rigtigt mange mennesker i lidt forskellige variationer.

Kender du selv det, at tiden suser afsted, og du altid har pi***travlt? Eller kender du en tæt på dig, der lever sit liv sådan? Så vær bevidst om, at det ikke er sundt i det lange løb. Ikke på nogen måde overhovedet.

Som jeg ser det, giver denne travlhed os desværre ikke nødvendigvis den livsglæde, livskvalitet eller energi og det overskud, som vi i bund og grund går og længes efter. For det meste tærer dette larmende hastværk faktisk bare på os og trækker store veksler på glæden i hverdagen, på vores opfattelse af kvalitet i livet og på energien og overskuddet til at gøre det, vi drømmer om og længes efter.

Så hvorfor have så travlt, spørger jeg idag ofte mig selv og andre?

Svarene kender du måske selv. Jeg har hørt alle mulige svar fra “fordi jeg mister mit job, hvis jeg siger fra”, “Fordi man jo ikke kan gøre det anderledes, når man har job, hus, mand og tre halvstore børn. Der er bare mange ting, der skal ordnes” og til “fordi andre også har travlt. Så jeg kan jo ikke bare slappe af og overlade det til andre” eller “fordi det skal man jo. Jeg kan jo ikke bare lade være med at [indsæt selv]”.

Men er det overhovedet egentligt sandt? Har du (og jeg og alle andre) ikke noget valg? Og er konsekvensen ikke bare, at livet så vil forandre sig fra status quo til noget, vi måske ikke lige helt ved, hvad er? Måske til noget langt bedre og mere behageligt?

SKAL vi virkeligt nå at gøre det hele lige nu eller helst inden udgangen af denne uge, bare fordi vi KAN?

Hvad hvis vi hver især stillede spørgsmål ved, om vi egentlig hver især VILLE de ting, vi har fyldt vores hverdag ud med?

Måske er det på tide at tage stilling til, hvad DIT liv består af.

Det kan du gøre ganske enkelt. Sæt dig ned og skriv en liste over alle de planlagte og uforudsete aktiviteter og krav, der var til dig i den forgangne uge. Skriv ALT fra arbejdsopgaver til at hjælpe kolleger, venner, familie, børn, dine egne aktiviteter som sport, koncerter eller biografture. Så har du listen over det, du mere eller mindre selv har valgt at fylde din sparsomme tid ud med indtil i dag.

Spørg så dig selv, hvad du virkelig har brug for og SAVNER i dit liv. Er det

  • overskud til at grine og være glad med din familie,
  • energi til at læse bøger eller dyrke motion,
  • nogle timer (eller måske en hel dag) for dig selv, hvor du gøre præcist det, DU har lyst til,
  • helt almindelig, dejlig hygge med familien eller nogle venner uden nogen præstationskrav
  • eller ….

Tag nu stilling til hvad der er vigtigst at bruge din tid på. Hvad giver dig mest glæde? Mest livsværdi? Hvem er de vigtigste mennesker? De vigtigste opgaver?

Lav så et helt almindeligt reality-check med din aktivitetsliste og spørg dig selv, HVORDAN du kan få plads til mere [indsæt det du savner] i din uge? Skal du vælge nogle andre ting fra? Sige nej til noget? Være mindre perfekt, mindre pleasende, mindre servicerende?

Kan du ikke sige nej til opgaverne, forventningerne, ønskerne eller til ansvaret? Hvis du siger ja, vil jeg udfordre dig på, om du med 100 % sikkerhed kan vide, at det er sandt? Kan du virkeligt ikke sige nej og lave nogle nye spilleregler for dit liv? Dit arbejdsliv? Dit privatliv? Dit familieliv?

Nu er det dit valg!

Vil du have et liv, hvor det, du har brug for, fylder noget (mere)? Et liv hvor du med glæde tænker tilbage på den sidste uge, måned eller det sidste år og bliver GLAD for det, du valgte at fylde tiden med. Eller vil du blive ved med at leve et liv som en skramlende, uberegnelig, halvrusten 15 år gammel stationcar (eller Porsche), der suser afsted i overhalingsbanen og ALDRIG tager sig tid til et service-tjek og til det, der vil holde bilen i live og velkørende på den lange bane?

Hvem bestemmer egentlig, om du vil? Om du skal? Om du har tid? Lyst? overskud?

I den sidste ende, er det vel ene og alene kun DIG, der ved, hvad du kan holde til, har lyst til, kan overskue og VIL. Er det ikke sandt? Hvem skulle ellers kun mærke det for dig?

Så hvordan skal dit liv se ud fremover? Hvad vil du have til at fylde mest?

God dag derude – og god fornøjelse med dagen i dag. Det er første dag i resten af dit liv. Vælg SELV hvad du vil fylde den med.

P.S. Hvis du har brug for hjælp og personlig støtte til at skabe den forandring, du ønsker i dit liv, så kontakt mig for at høre mere om et privat coaching-forløb, der vil bringe dig i mål med netop det, du ønsker – for det er HELT sikkert muligt! 

Det sagde Søren Eliasen efter sit private coaching-forløb (5 sessioner):

“Mit råd til andre der overvejer coaching: Just do it  – nej seriøst, gør det. Hvis du som jeg står og tripper og kan mærke der er noget der brænder inden i dig men ikke ved hvilken bold du skal gribe for at komme videre, så gør det !! Det er et rigtig godt værktøj til at få ro på, skabe overblik – og ikke mindst finde lysten frem til at gøre noget ved det.

Anne Pernille har en fantastisk evne til at stille de spørgsmål der får én til at reflektere og dermed får dig selv til finde svaret på hvad driver dig. Når der er mange tanker i spil, er hun rigtig god til at skabe et fantastisk overblik som gør det let for én efterfølgende at vide hvilke skridt der skal tages og i hvilken rækkefølge. Alt sammen på en rolig måde og i trygge, komfortable rammer.

Det gav mig en 1-2-3 plan for at nå de ting jeg gerne vil, og ikke mindst overblik over hvad jeg helst vil.”

PRIS (indtil 31.12.2013)
Enkelt sessioner: 750 kr pr session
3 sessioner: 2.000 kr (spar 250 kr)
5 sessioner: 3.400 kr (spar 350 kr)
8 sessioner: 5.300 kr (spar 700 kr)

SÅDAN BESTILLER DU
Ring til Anne Pernille Fischer på 26361022 eller send en mail til anne.pernille.fischer@gmail.com – så er du igang.

Vil du lykkes med at føre flere af dine ideer ud i livet som selvstændig (uden travlhed og udskydelser)?Så hentguiden her:

"Sådan får du mere fra hånden – uden at arbejde mere!"

Du bliver samtidigt tilmeldt nyhedsbrevet, som du altid kan afmelde med ét enkelt klik.

FÅ ADGANG TIL GUIDEN HER:

Nu mangler du bare lige én lille ting. Klik på "bekræft tilmelding' i den email, jeg lige har sendt dig. Så er guiden på vej til dig.