Mange giver slip på drømmen, når de tvivler på, om det kan lykkes.

Kender du det?

Det gør jeg ihvertfald, for det er sket en del gange igennem mit liv, at jeg har udskudt og udskudt det, jeg gerne ville.

Men da jeg blev uddannet coach, lærte jeg, hvordan man undgår at udskyde det, man virkeligt drømmer om – og i stedet begynder at handle på det skridt for skridt. Lad mig lære dig et enkelt trick til, hvordan du bevarer motivationen til at udleve din drøm.

Kender du nogle af disse tanker?

“Når jeg lige får tid, begynder jeg at…”

“Jeg mangler bare liiiiige at gøre eller nå dit eller dat, før jeg kan…”

“Hvorfor skulle det lige kunne lade sig gøre for mig?”

“Det er for stort et spring eller for svært, så måske skulle jeg bare droppe det.”

“Har jeg overhovedet det, der skal til?”

Det er enten begrænsende tanker, der bunder i tvivlen på dig selv eller din drøm, eller udsættende tanker, hvor du overbeviser dig selv om, at det er bedre at gøre det senere.

Når de negative eller udsættende tanker får lov at boltre sig, UDEN at vi tager stilling til deres berettigelse, ender vi med at tvivlen sætter ind…. Og så bliver der større og større afgrund mellem dig og drømmen for hver dag, der går.

Nu tænker du måske “Og hvad kan man så gøre ved det?.

Der ER faktisk noget, du (og alle andre) kan gøre ved det. Og det er ikke så svært, som du måske tror.

For tankerne kommer af FRYGT – frygten for at blive til grin, en fiasko, tabe ansigt, ikke kunne slå til, være alene, fejle, osv.

Det er frygten for at komme ud af komfortzonen.

Måske hedder din frygt noget andet, men du kender nok selv din største frygt. Den, der holder dig fra at handle på det, der er virkeligt vigtigt for dig og det, du drømmer om.

 

Find 1 ting der motiverer dig til at handle på din drøm

Find noget at skrive på og overvej hvad, der kan holde dig motiveret, når de negative eller udsættende tanker melder sig.

Det kan f.eks. være rollemodel, som har gjort det, du drømmer om. Det kan være en kendt person eller en, du kender i din omgangskreds. Find et billede eller skriv hans eller hendes navn på et stykke papir. Hæng eller opbevar det et sted, hvor du altid kan se det. Når han eller hun kunne – så kan du også.

Det kan også være at finde ud af, hvad det vil give dig, at udleve drømmen. Hvad vil du få ud af det? Hvordan vil du have det med dig selv? Hvordan vil dit liv blive anderledes, når du er lykkedes med det?

Skriv det på et stykke papir og hav det på dig altid.

Måske er det noget helt tredje, der motiverer dig – men gør dig selv en tjeneste lige nu og find 1 ting, der motiverer dig til at blive ved med at tro på og forfølge din drøm.

Må din drøm gå i opfyldelse!

Kærlig hilsen
Anne Pernille