Drømmer du om at vide, hvad der er rigtigt for dig? Finde ud af hvad du egentligt vil med arbejdslivet, kærligheden og dig selv – eller noget helt fjerde?

I foråret stod Astrid og Søren med hver deres udfordringer.

Astrid er selvstændig tekstildesigner. Hendes udfordring handlede om karrieren: “Det handlede om mit arbejdsliv, eller min følelse af mangel på samme. Jeg var bange for, at jeg ikke var handlekraftig nok, at jeg ikke gjorde en stor nok indsats for at skaffe kontakter, kunder og opgaver. Jeg var også bange for at lave de der ubehagelige første opringninger til nye kunder og samarbejdspartnere.

Søren derimod havde et hav af ønsker, blandt andet at krydre tilværelsen med oplevelser i udlandet, og hvordan han kunne udvikle sig i jobbet. Hans grundlæggende udfordring var for mange muligheder og drømme: “Jeg manglede overblik over hvilke muligheder jeg havde foran mig, med den erfaring og kompetencer jeg havde i bagagen, samt i forhold til hvad der driver mig på det personlige plan.”

Fakta er at det kan være rigtigt svært for mange af os at mærke og sætte ord på, hvad vi virkeligt drømmer om eller finde ud af, hvor vi skulle starte. Mange af dem, jeg møder, føler enten der mangler “noget” eller er fyldt med utilfredshed, tvivl eller har svært ved at beslutte sig. Og nej, det er ikke nødvendigvis sådan livet skal være 🙂 

Coaching er i bund og grund et værktøj, der hjælper dig med at finde ind til det, der giver dig det rigtige liv og livsindhold for dig. Uanset om det er kærlighed og parforhold, hvad du vil arbejde indenfor, hvilken uddannelse du vil tage,  hvad du skal bruge din fritid på eller noget helt femte. Så hjælper coaching dig til at se din drøm og din fremtid fremstå så klart, at den kunne være bøjet neon.

Med coaching kan du udskifte tvivlen og utilfredsheden med sikre valgmuligheder og en struktureret 1-2-3 plan. Du kan bliver hjulpet, motiveret og støttet i at handle på din drøm og vælge det, der er den rigtige vej og det rigtige tempo for dig.

Astrid overkom sin modstand overfor at følge op på salgs- og samarbejdsaftaler og kontakte potentielle kunder: “Jeg fik mulighed for at gå i dybden med mine egne blokeringer og tale dem fra hinanden. Herefter kunne jeg med konkrete handlinger bekæmpe dem lidt af gangen. Jeg fik lov til at tale og tale og der blev lyttet intensivt. Det giver i sig selv et selvtillidsboost. Jeg følte mig set.”

Søren fik et struktureret overblik, en effektiv plan og et støttende skub ud over rampen for at udleve sin drømme: “Jeg synes det fungerede godt fordi man får en eksternt synsvinkel på hvilke elementer der er i spil. Tit stirrer man sig blind på én bestemt ting fremfor at fokusere på at der er flere veje i mål. Det gav mig en 1-2-3 plan for at nå de ting jeg gerne vil, og ikke mindst overblik over hvad jeg helst vil.”

I bund og grund lærer du igennem coaching-sessionerne en anden måde at tænke på, som du efter et coaching-forløb kan blive ved med at få udbytte af. Du bliver klædt på til at håndtere dine egne ønsker og udfordringer fremadrettet, så du lettere kommer videre og fremad i forhold til din drøm. Det er en investering i at overkomme egne udfordringer – hurtigere og lettere.

Sørens forløb smittede også af på andre sider af hans liv: “Jeg er blevet mere konsekvent i mine handlinger og det er ikke blot værende overfor de mål jeg ønsker at opnå men også i andre af livets aspekter. Coachingen har samtidig vist mig at det handler om at tage ansvar for at nå til hvor man gerne vil være, og i den sammenhæng må der prioriteres – og sommetider prioriteres hårdt. Jeg har ligesom fundet den der “hvis ikke du tager det her skridt, så kommer du heller ikke nærmere målet” samt lettelse i samvittigheden og en god følelse når man er tro mod sig selv og det man vil.”

Sørens råd til dig, der overvejer at blive coachet, er: “Just do it 🙂 – nej seriøst, gør det. Hvis du som jeg står og tripper og kan mærke der er noget der brænder inden i dig men ikke ved hvilken bold du skal gribe for at komme videre, så gør det !! Det er et rigtig godt værktøj til at få ro på, skabe overblik – og ikke mindst finde lysten frem til at gøre noget ved det. 

Anne Pernille har en fantastisk evne til at stille de spørgsmål der får én til at reflektere og dermed får dig selv til finde svaret på hvad driver dig. Når der er mange tanker i spil, er hun rigtig god til at skabe et fantastisk overblik som gør det let for én efterfølgende at vide hvilke skridt der skal tages og i hvilken rækkefølge. Alt sammen på en rolig måde og i trygge, komfortable rammer.”

Sidder du stadig og tripper eller brænder inde med nogle spørgsmål eller bare er i tvivl om coaching er noget for dig, så skriv eller ring.

Og til sidst vil jeg minde dig om, at Ingen er blevet kendt og berømt for at være den, der fik en masse ideer og havde en masse drømme, der aldrig blev taget hul på.

Længe leve dig, der tør gå efter det, du drømmer om!