#4 | 9 ferietips til selvstændige der både vil sælge, servicere kunderne og selv holde rigtig ferie

med Anne Pernille Fischer | Podcasten: Det GODE liv som selvstændig

Hvordan kan selvstændige gå på ferie med god samvittighed, slippe arbejdet og virksomhedsdriften for en periode (og måske endda sikre en vis omsætning, mens de er væk fra klinikken, butikken eller kontoret)?

Uden stress og dårlig samvittighed vel at mærke…Det er der nemlig mange selvstændige, der oplever.

Men vi har alle brug for ferie. Og det er den ultimative frihed, at vi netop ikke behøver tænke på arbejde og virksomheden året rundt.

Jeg har samlet 9 gode bud på, hvordan du kan forberede dig selv til en god ferie med fokus på både at skabe rum til at holde helt fri, sælge mens du ikke er på arbejde og give dine kunder den bedste oplevelse, selvom du har pakket computeren og mailen væk for at holde ferie.

Lyt de 25 minutter igennem eller hop direkte til det tip, der taler mest til dig:

  • [02:42] Tip nr. 1: Hvordan undgår man, at tiden op til ferie er stressende, og at man ikke når alt det, man gerne ville, fordi kalenderen er så presset? Og hvordan kommer man tilbage fra ferie uden at spurte fra dag 1? I det første tip fortæller jeg, hvordan jeg selv gør det i min virksomhed.
  • [04:17] Tip nr. 2:  Her får du 4 konkrete ideer til, hvordan du kan skabe overblik over dine opgaver, så du ved, du har styr på det hele og kan have ro i maven over, at du holder HELT fri i ferien.
  • [08:10] Tip nr. 3: Er det svært at holde fri, fordi kunder eller klienter er vant til at kunne få fat i dig på telefon eller mail? Her er to forskellige måder, du kan forberede din virksomhed og kunderne på, at du holder fri og ikke er til at få fat i – uden at skuffe dem.
  • [10:40] Tip nr. 4: Jeg anbefaler, at du altid laver et inspirerende og personligt autosvar på din mail med vigtigste links til nye og eksisterende kunder, så de får hjælp, selvom du ikke tjekker mail i ferien. Her får du mine input til, hvad dit ferie-autosvar som minimum kan indeholde.
  • [14:36] Tip nr. 5: Den er god den her. Og især, hvis du har noget, du godt kan sælge, selvom du ikke er på ferie. For så hjælper du dig selv med at tjene penge, mens du står på ski, er i sommerhus eller går lange ture ved havet og nyder ferien.

 

  • [15:11] Tip nr. 6: Har du planer om at sælge noget lige efter ferien? Så brug tippet her til at gøre dine følgere på nyhedsbrevet klar til at sige “Ja tak”, mens du holder fri..
  • [18:09] Tip nr. 7: Jeg anbefaler ofte et bookingsystem til dig, der har kunder eller klienter, som skal booke tid hos dig. Her gennemgår jeg, hvordan du sparer tid i hverdagen og slipper for at maile frem og tilbage for at finde en tid, der passer både dig og din kunde.
  • [20:08] Tip nr. 8: Er du på sociale medier og er du nervøs for, at folk glemmer dig, mens du holder ferie? Så er tippet her til dig..
  • [20:47] Tip nr. 9: Kan du ikke holde helt fri i ferien? Hvis det er det er det rigtige for dig og din virksomhed, at du også arbejder i ferien i en eller anden grad, så følg tippet her, , hvor jeg kommer med et par gode tips til hvordan du får lavet en god struktur, så du alligevel får lidt ferie-følelse.

Rigtig god lyttelyst.

Kærlig hilsen 

Anne Pernille

I episoden nævner jeg følgende links:

Til nyhedsbreve:

Mailchimp: https://mailchimp.com/

MailerLite: https://www.mailerlite.com/

 

Bookingsystemer:

Calendly: https://calendly.com/

Terapeutbooking: https://terapeutbooking.dk/

 

Social Media Management værktøjer:

Later: https://later.com/

Planoly: https://www.planoly.com/

Hootsuite: https://www.hootsuite.com/

 

Anmeldelser og stjerner ★★★★★

Er du glad for podcasten? Så vil jeg blive så glad for, hvis du vil skrive en anmeldelse og kaste en håndfuld stjerner efter episoden inde i din podcast-app. Det hjælper mig med at skabe en endnu bedre podcast. Og det betyder, at jeg kan hjælpe og inspirere flere ligesom dig med at komme tættere på den virksomhedsdrøm og det arbejdsliv, de er på vej mod. Hvis du skriver en anmeldelse, kan du eksempelvis dele, hvad du bedst kunne lide fra episoden.

Og husk endelig også at klikke på FØLG på podcasten i din app. På den måde undgår du at gå glip af de nye episoder, jeg har på vej til dig! Klik på FØLG (eller follow) med det samme i eksempelvis Spotify eller Apple Podcast.