#5 | Mathildes model: Om at niche ned, have flere indtægtskilder og undgå stress som selvstændig

med Anne Pernille Fischer | Podcasten: Det GODE liv som selvstændig

Findes der overhovedet en ‘rigtig’ måde at drive virksomhed eller være selvstændig på? Det har jeg talt med Matilde Gunge om.

Og mit bedste bud på det spørgsmål er: nej. 

Det er vigtigt at tale om, for der mange selvstændige, der kæmper med, at de føler, de burde gøre tingene anderledes. Det fik mig til at invitere Matilde Gunge med i podcastepisoden her.

For jeg gerne vil prikke til overbevisningen om, at der er en ‘rigtig’ måde at være selvstændig på.

Og Matilde Gunge og jeg er i episoden her på en mission om at inspirere dig til at tænke bredere og mere kreativt omkring, hvordan du ‘må’ stykke din virksomheds sammen.

Jeg har selv været selvstændig siden 2013, og Matilde har drevet sin egen virksomhed siden 2016. Hun har formået at skabe både en levedygtig virksomhed og et overskueligt arbejdsliv med en meget inspirerende model, hvor hun får flere af sine kompetencer i spil og mere ro på økonomien. 

Matilde Gunge fortæller om sin 'model' og de beslutninger, hun har taget undervejs.

I podcastepisoden her kommer vi bl.a. ind på:

  • [02:47] hvilke ben (eller indtægtskilder) Matilde har i sin virksomhed, og hvorfor hun valgte den konstellation.
  • [08:04] den ene ting, hun især har gjort for at gå fra hobbyvirksomhed til en virksomhed, hun kunne leve af.
  • [16:40] at være introvert og selvstændig og turde være synlig med sin virksomhed.
  • [31:05] det vigtigste værktøj i Matildes salgs- og markedsføringskasse, som hjælper hende med at have en GOD virksomhed.
  • [33:15] 3 gode råd fra Matilde til at skabe en virksomhed man kan leve af og samtidig skabe et arbejdsliv, der er rart at være i. 
  • [44:57] hvad hun (og jeg) gør for så vidt muligt at holde stressen fra livet i det daglige.

 

Vi taler også om salg som et håndværk, man skal mestre som selvstændig, om selvcensur og om oprøret med den gammeldags måde at se arbejdslivet på.

Links til de gode ting, vi taler om i episoden:

  • Den gode freebie, hun nævnte i episoden: ‘Sådan stopper du overspisning og får madro – 3 tips der faktisk virker’, kan du få adgang til her.
  • Vil du med i hendes gratis facebookgruppe – kun for kvinder, der hjælper med at slippe madskam og stoppe overspisning? Så finder du den lige her.

Er du nysgerrig på det sparringsforløb for selvstændige, som Matilde har investeret i for at få hjælp til at skabe overblik og planlægge, så hun ikke føler sig overvældet og får stress over at drive virksomhed helt alene?

Så tjek det her.

Anmeldelser og stjerner ★★★★★

Er du glad for podcasten? Så vil jeg blive så glad for, hvis du vil skrive en anmeldelse og kaste en håndfuld stjerner efter episoden inde i din podcast-app. Det hjælper mig med at skabe en endnu bedre podcast. Og det betyder, at jeg kan hjælpe og inspirere flere ligesom dig med at komme tættere på den virksomhedsdrøm og det arbejdsliv, de er på vej mod. Hvis du skriver en anmeldelse, kan du eksempelvis dele, hvad du bedst kunne lide fra episoden.

Og husk endelig også at klikke på FØLG på podcasten i din app. På den måde undgår du at gå glip af de nye episoder, jeg har på vej til dig! Klik på FØLG (eller follow) med det samme i eksempelvis Spotify eller Apple Podcast.