Bevidst nærvær handler om at være til stede i nuet og at mærke og sanse det, der er.

Giver du dig selv rum til at værdsætte og få øje på de store såvel som små glæder i din hverdag? Mærke hvordan du har det i kroppen lige nu? Nyde udsigten, vejret eller lydene omkring dig?

Nogle gange har vi bare så travlt, at vi glemmer at være nærværende og nyde nuet.

Jeg kender det godt.

Vi har ofte så travlt med arbejdet og alt det andet, vi skal nå, at de små gratis glæder eller det lille mirakel i hverdagen ikke engang kan få plads på vores indre radar.

Så kan man godt føle, at det, der sker i livet lige nu, overhovedet ikke er specielt fantastisk, værd at fejre eller at bruge et minut på at påskønne. Kender du også det?

 

Men er det virkeligt sandt, at du har “for travlt” til at være til stede her og nu?

Er det sandt, at arbejdsopgaverne er så meget vigtigere end at glædes over de små ting i hverdagen?

Er det sandt, at der ikke sker NOGET som helst i dit liv, som er specielt fantastisk eller værd at fejre (måske bare med et dybt åndedrag og et smil – helt for dig selv)?

Hvordan ville dit liv være, hvis du brugte bare lidt mere tid på at glædes over det, der allerede er godt? Det, du faktisk får foræret (godt vejr på din vej til arbejde, et smil fra en kollega, en pause, et kys af dit barn, et godt tilbud i supermarkedet, osv.). Måske bare bruge lidt tid på at være taknemmelig for det, du faktisk fik – i dag, på din vej, på arbejde eller derhjemme.

Ville det ødelægge dit fokus på de vigtige arbejdsopgaver? 

Ville det forsinke gøre dig mindre effektiv? Nej vel?! Du vil vel som alle andre blive bare lidt mere glad lige der, hvor du tog dig tid til det. Og det giver energi til dit arbejde.

 

Sådan lykkes du med bevidst nærvær (også selvom du oplever modstand)

Hvis du oplever modstand, så lad mig sige, det faktisk er ret naturligt. Det kan være, du tænker, at det ikke lige kan lade sig gøre eller virker for dig. Eller at det tager tid at lære bevidst nærvær – og at du ikke har tid til at øve dig.

Men prøv at gøre noget nyt: lad for en gang skyld modstanden glide af dig -som vand på en gås – og giv dig selv lov til at prøve det. Bare et øjeblik.

 

Sådan mærker du bevidst nærvær (og lader glæden vinde hos dig):

Find bare EN ting, du kan glædes over ved din dag i dag – stort som småt. 

Værdsæt det et øjeblik og mærk, hvordan det føles i kroppen.

Giv dig selv og tanken et smil og tag et dybt åndedrag, hvor du nyder tanken og nærværet – bare et øjeblik. 

Hvordan føles det?

Hvis det føltes godt, så find 2 ting mere.

Lige nu.

Jeg skriver det her til dig, fordi jeg elsker at mærke glæden i og ved livet. I privatlivet. Arbejdslivet. Og livet generelt. Fordi vi ofte er igang med alt det, vi skulle have gjort, eller alt det, vi skal nå at gøre. Det er en vekslen mellem fortid og fremtid.

Det skal være sjovt at leve det her liv, og det bliver sjovere, når vi er bevidst nærværende engang imellem. Det giver os adgang til at fylde livet med nydelse og glæde (og give slip på travlheden og anspændtheden).

Så hop med på bølgen med alle os andre, og giv dig selv lov til at glædes over de store og små ting i dit liv.

Kærlig hilsen

Anne Pernille