fbpx

Hvad gør man, når man er blevet voksen – og stadig ikke har fundet sin rette hylde?

Jeg følte mig forkert i de mange første år af mit arbejdsliv. Det var som om jeg hver dag måtte lyne en dragt på, når jeg gik på arbejde, og skulle passe ind i det her job. Som om det kvalte mig lidt hver dag, og jeg brugte en del tid på at længes efter ‘noget andet’.
Et arbejde hvor jeg trivedes og hvor jeg kunne bruge det, jeg var god til. Et arbejde, hvor jeg passede ind, og hvor der var plads til at være mig på min måde.
Jeg burde jo kunne finde den ene rigtige hylde, som jeg passede ind på arbejdsmæssigt.
Jeg burde kunne svare på spørgsmålet: Hvad vil du gerne være? Men lige gyldigt hvor længe jeg tænkte og talte om det, kom jeg aldrig nærmere et svar, jeg kunne bruge til noget. Bare den her evige søgende utilfredshed, som gnavede indeni mig hver dag.
Kender du det?
Så vil jeg anbefale dig at se den her TedTalk med Emilie Wapnick.
Jeg kan huske første gang, jeg så den her video med Emilie Wapnick, og hvordan noget pludseligt faldt på plads indeni mig. For jeg er også en af dem, der brænder for og drages af mange forskellige ting.
  
Mine interesser veksler mellem mange forskellige passioner. Og de ændrer sig over tid.
 
Jeg kan falde over en idé og graver mig ned i den, og et stykke tid senere falder jeg over et andet projekt, som jeg brænder for. Og igen efter noget tid – et nyt projekt, en ny idé, osv.
 
Inden jeg blev selvstændig var jeg ansat i 7 år som direktionsassistent, markedsanalytiker og forretningsudvikler. Men jeg kunne ikke blive i den samme stilling i flere år. Jeg havde brug for at prøve nye ting af og eksperimentere med nye områder. Udforske nye arbejdsområder.
 
Det har jeg også i dag som selvstændig.
 
Her er videoen med Emilie
 
Hun fortæller om, hvorfor nogle af os ikke har ét kald i livet – og om det, at være “multipotentialites”, som hun kalder det – et menneske med mange passioner.
 
I TedTalken hører du bl.a. om
– De 3 styrker ved at være passioneret omkring mange forskellige ting
– Hvordan man får et gladere og mere autentisk liv
– Hvad det vil sige at være en “multipotentialite” 😉

 

Stop med at prøve at ‘passe ind’ og finde ‘den ene ting’, du skal lave

Jeg møder mange i mine forløb, der prøver at skære et ben og en arm af for at kunne vælge én hylde i deres arbejdsliv. Så de prøver at finde ud af, hvilken af deres mange passioner og interesser, der bliver vinderen.

Men de vil ende med at skifte mening.

Igen og igen.

Fordi der er så mange ting, der kalder på dem.

Det med at vælge én hylde passer rigtigt godt til dem, der af natur er specialister.

Men til os, der er ‘multipotentialites’ er det vigtigt at skabe et arbejdsliv, der passer til dem, vi er som mennesker – i stedet for at prøve at passe ind i andres skabelon.

For mig personligt blev det først muligt, da jeg sprang ud som selvstændig i 2012. Først da kunne jeg kombinere min interesse for at arbejde med menneskers personlige udvikling, så de hviler i sig selv, tror på sig selv, handler på det, de drømmer om og bliver glade for at være den, de er. Samtidigt med at jeg får lov at bruge min passion for forretningsudvikling og forståelse af, hvad der skal til for at kunder vælger dit produkt eller vælger at følge dig.

For andre kan det være en kombination af deltidsjobs eller hobby i fritiden og et job indenfor et andet område eller deltid kombineret med selvstændig eller freelance.

Der er mange løsninger til at skabe et arbejdsliv, der passer til dig, hvor der er plads til, at du kan arbejde med de mange ting, du brænder for.

 

Nu er det din tur

Jeg vil elske at høre, hvad du brænder for. Kender du også til det at være en “multipotentialite”?

Jeg er nyserrig på dig.

Hvad brænder du for at lave arbejdsmæssigt?

Føler du, at du skal vælge mellem flere passionerede områder?

Leder du efter en måde, du kan forene dem?

Eller har du allerede skabt et arbejdsliv, hvor du sætter flere af dine passioner og interesser i spil?

Jeg vil elske at høre det. Del gerne i kommentaren herunder.

Kærlig hilsen
Anne Pernille 

6-trinsguide til dig, der er selvstændig:

Sådan undgår du de 6 værste fælder, der forhindrer alt for mange selvstændige i at realisere deres (næste) businessdrømmemål.

Du bliver samtidigt tilmeldt inspirationsmailen for selvstændige og kan altid afmelde dig med et enkelt klik. 

YAY! Du er nu ombord og guiden er på vej til din indbakke.

%d bloggers like this: