Måske spørger du dig selv: Hvad skal jeg være?

Og hvad gør man egentlig, når man er blevet voksen – og stadig ikke har fundet sin rette hylde i arbejdslivet? Det kommer jeg med mine bud på her.

Jeg følte mig forkert i de mange første år af mit arbejdsliv. Det var som om jeg hver dag måtte lyne en dragt på, når jeg gik på arbejde, og skulle passe ind i det her job. Som om det kvalte mig lidt hver dag, og jeg brugte en del tid på at længes efter ‘noget andet’.

Et arbejde hvor jeg trivedes og hvor jeg kunne bruge det, jeg var god til. Et arbejde, hvor jeg passede ind, og hvor der var plads til at være mig på min måde.

Jeg burde jo kunne finde den ene rigtige hylde, som jeg passede ind på arbejdsmæssigt.

Jeg burde kunne svare på spørgsmålet: Hvad vil du gerne være? Men lige gyldigt hvor længe jeg tænkte og talte om det, kom jeg aldrig nærmere et svar, jeg kunne bruge til noget. Bare den her evige gnavende utilfredshed indeni mig hver dag.

Kender du det?

Så vil jeg anbefale dig at se den her TedTalk med Emilie Wapnick.

Jeg kan huske første gang, jeg så den her video med Emilie Wapnick, og hvordan noget pludseligt faldt på plads indeni mig. For jeg er også en af dem, der brænder for og drages af mange forskellige ting.
  
Mine interesser veksler mellem mange forskellige passioner.

Og de ændrer sig over tid.
 
Jeg kan falde over en idé og graver mig ned i den, og et stykke tid senere kommer jeg på ideen til et (helt) andet projekt, som jeg brænder for. Og igen efter noget tid – et nyt projekt, en ny idé, osv.
 
Inden jeg blev selvstændig var jeg ansat i 7 år som direktionsassistent, markedsanalytiker og forretningsudvikler. Men jeg kunne ikke blive i den samme stilling i flere år. Jeg havde brug for at prøve nye ting af og eksperimentere med nye områder. Udforske nye arbejdsområder.
 
Det har jeg også i dag som selvstændig.

Emilie er “multipotentialite” og fortæller om, hvordan det er at være et menneske med mange passioner

I TedTalken fortæller hun om, hvorfor nogle af os ikke har ét kald i livet – og om det, at være “multipotentialites”, som hun kalder det – et menneske med mange passioner.
 
Her fortæller hun blandt andet om:

 

  • De 3 styrker ved at være passioneret omkring mange forskellige ting
  • Hvordan man får et gladere og mere autentisk liv
  • Hvad det vil sige at være en “multipotentialite” 😉
 

 

 Rådet er: Stop med at prøve at ‘passe ind’ og forsøge at finde ‘den ene ting’, du skal lave.

Jeg har mødt mange andre mennesker igennem tiden, som i overført betydning prøver at skære et ben og en arm af sig selv for at kunne vælge én hylde i deres arbejdsliv. De prøver at finde ud af, hvilken af deres mange passioner og interesser, der bliver vinderen.

Men jeg ser også igen og igen, at de skifter mening, når tiden går.

Fordi der er så mange ting, der kalder på dem.

Det med at vælge én hylde passer rigtigt godt til dem, der af natur er specialister.

Men til alle os, der er ‘multipotentialites’ er det vigtigt at skabe et arbejdsliv, der passer til dem, vi er som mennesker – i stedet for at prøve at passe ind i, hvordan andre mennesker er.  

For mig personligt blev det først muligt, da jeg sprang ud som selvstændig business mentor i 2013. Først da kunne jeg kombinere min interesse for at arbejde med menneskers personlige udvikling, så de hviler i sig selv, tror på sig selv, handler på det, de drømmer om og bliver glade for at være den, de er. Samtidigt med at jeg får lov at bruge min passion for forretningsudvikling og forståelse af, hvad der skal til for at kunder vælger dit produkt eller vælger at følge dig og din virksomhed.

For andre kan det være en kombination af flere deltidsjobs eller en hobby i fritiden og et job indenfor et andet område eller deltid kombineret med selvstændig eller freelance.

Der er mange løsninger til at skabe et arbejdsliv og et liv generelt, der passer til dig, hvor der er plads til, at du kan arbejde med de mange ting, du brænder for.

Jeg håber, det her kan inspirere dig til at tage imod de gaver, der er i dine mange interesser og passioner. For vi behøver ikke kun at ville én ting. Heller ikke arbejdsmæssigt.

Kærlig hilsen
Anne Pernille